המידע שריכזנו עבורכם עד כה חלק מתהליך הקמה ארוך טווח של מרכז מידע מקצועי בעבור לקוחותינו. זאת, מתוך מטרה, לייצר תוכן עדכני ורלוונטי בקשת רחבה של תחומים הנוגעים לעולם הבניה בפן הביטוחי, עם נגיעות לתחומים: המשפטי, הבטיחותי והאקטואלי.
היכנסו למדורים השונים.
במדור "חוקי מרפי" הפופולרי תחשפו למקרים שאירעו באמת ותוכלו ללמוד מטעויות של אחרים ובמדור "שאלות ותשובות" תמצאו תשובות לפניות אותנטיות שהגיעו למשרדנו (ומגיעות בהיקפים עצומים כאשר רק את המיטב אנחנו מפרסמים). במדור "עדכונים שוטפים" תקבלו, ובכן, עדכונים שוטפים, ובקטגוריית "הקשיים שאיתם מתמודד קבלן/יזם" תמצאו פתרונות לאתגרים שכיחים יותר ופחות.
התכנים שלפניכם נכתבו על ידי מיטב המומחים בסוכנות הביטוח איציק סימון, הסוכנות המובילה בישראל לביטוחי בנייה מזה כ-37 שנה.
מאגר מידע ביטוחי מקצועי ללקוחותינו בענף הבניה


היעדר מידע מקצועי הוא מגורמי ה'צרות הביטוחיות' לקבלנים.
מתברר שעוסקים רבים בעולם הבניה – יזמים, קבלנים, קבלני משנה ואפילו אנשי מפתח בחברות בניה גדולות – אינם מודעים כלל לצורך החיוני להתעדכן במידע מקצועי (מהזווית הביטוחית, כמובן), וכך מוצאים את עצמם לא פעם בהסתבכויות ביטוחיות, חייבים בהוצאות כבדות, שלא לדבר על צרות גדולות עוד יותר.
הידעת שבמצבים משתנים רבים קבלן/יזם/מזמין עבודה הוא הוא הנושא לעתים באחריות אישית כלפי עובדים שאינם עובדיו שלו כלל?
הידעת שהפתרון להבנת (ואולי אף מניעת) מצבים אלה דורש לא יותר מדקה אחת מזמנך?
האם ידוע לך מהן בעיות הבטיחות המיוחדות לפרויקטים בתחום ההתחדשות העירונית כדוגמת תמ"א 38?
מהם המועדים על פי החוק בהם יש להעביר הדרכות בטיחות, מאיזה סוג ולמי מהעובדים?
האם הגיעה לידיעתך פסיקת בית המשפט העליון שביטל בפועל את החרגת חברת הביטוח בסעיף "הסרה או החלשה של משען" שהיה כלול בפוליסת ביטוח עבודות קבלניות?
לדוגמאות אלה (ועוד רבות) יש משותף חשוב – לכולן השפעה ישירה על הכיסוי הביטוחי ועל קיום הוראות הפוליסה.
לא פעם כתוב בפוליסה במפורש שאי קיום תקנות הבטיחות או דרישות בטיחות נקובות ספציפית , מהווים תנאי או "אמצעים להפחתת הסיכון" שעל המבוטח לנקוט בהם, מה שלעתים משמיט את הקרקע לכיסוי הביטוחי.
חוסר במידע מקצועי מהווה מכשול נוסף על האמור עד כה. כשקבלן אינו יודע שהוא עובר על תקנה, הוראה או פועל בתום לב ושלא על פי הוראות החוק והתקנות – הוא אפילו אינו מודע לצורך ולאפשרות להקדים ולהתייעץ לפני מעשה ולבחון האם הוא פועל נכון.
וכך במקרים רבים אנו נדרשים ל"חלץ" קבלן או יזם מצרה שאפשר היה למנוע אותה מלכתחילה, והיו מקרים מסוימים שאת הנעשה כבר לא ניתן היה להשיב.
פסיקות בתי משפט בביטוחי בנייה
הידעת שבית המשפט העליון הפך את החלטת המחוזי לטובת קבלן המבוטח בפוליסת ביטוח קבלנים? אחד ממקורות המידע המקצועי העדכניים ביותר, אשר לא פעם מתגלים כמועילים ביותר בתחום ההתנהלות הביטוחית הן פסיקות בתי המשפט.
לשם כך, פתחנו כאן באתר את מדור הפסיקה המשפטית בביטוחי בניה עליו אחראי לא אחר מאשר עו"ד ג'ון גבע , היועץ המשפטי המיתולוגי של לשכת סוכני ביטוח בישראל ומסייע בידו שותפו עו"ד שלומי הדר – שניהם נחשבים ברי סמכא בתחומי המשפט בביטוח. . מדור זה ילך ויצבור נפח מידע חשוב במיוחד והמלצתנו החמה לחזור ולבקר כאן מעת לעת...
אישור קיום ביטוח - "כרטיס הזכייה" שלך במכרז
הידעת שאישור קיום ביטוח איננו רק מסמך עקרוני אלא למעשה 'תחליף' פוליסה והמסוכם בו אפילו גובר על הפוליסה? כמעט כל מי שלוקח חלק בפרויקט בניה - יזם או קבלן ביצוע או קבלן חוזי נדרשים להציג אישור קיום ביטוח. אלה יכולים להיות מכרזי משרד השיכון, מכרזי מדינה אחרים, פרויקטים בתחום המוסדי ציבורי וכלה במגזר הפרטי. לא רק מזמין העבודה גם הגורם שמעניק ליווי פיננסי רוצה לוודא שקבלן הביצוע או היזם בידיו יופקד הפרויקט יהיה מבוטח כראוי ומכוסה בפוליסת ביטוח לקבלן ביצוע, ביטוח לקבלן חוזי, ביטוחים ליזם או כל פוליסת ביטוח נדרשת אחרת ...
מידע אודות הרחבת אחריות אישית
הידעת שהרחבת הביטוח לאחריות אישית אינו בהכרח כלול באופן אוטומטי בביטוח עבודות קבלניות או ביטוח אחריות מקצועית? כדי ליהנות מכיסוי רחב ביותר, יש לדאוג להרחבת אחריות אי שית בפוליסות הביטוח שבידיך. למעשה, כמעט כל מי שקשור לפרויקט הבניה – מהמערך הניהולי (מנכ"ל, סמנכ"ל ביצוע סמנכ"ל הנדסה...), מהמערך העסקי (יזם, מזמין העבודה, דירקטורים, בעלי מניות נושאי משרה שונים בחברה...) וגם מהמערך הביצועי (מנהל עבודה, מנהל הפרויקט, קבלן ביצוע, קבלן בניין שעושה ביטוח עבודות קבלניות...) – כולם יכולים להיות חשופים לתביעת אחריות אישית...
התכנים הנצפים ביותר
מאמרים חשובים שכדאי לקרוא
מסמכים נילווים

