להצעת מחיר
המותאמת עבורך
הקשיים איתם מתמודד יזם או קבלן
ביטוח עבודות קבלניות, ביטוח אחריות מקצועית, ביטוח חבות המוצר או כל פוליסת ביטוח אחרת בענף הבניה - הן פוליסות מורכבות וסבוכות ( אפילו לבעלי מקצוע) לכן השגת כיסוי ביטוחי מקצועי ורחב- ובעלות סבירה, הינו משימה לא פשוטה ליזם ולקבלן.
מטרת היזם או הקבלן הינה השגת כיסוי ביטוחי אופטימאלי במחיר מינימאלי.
במרבית המקרים נרכש מערך ביטוח דל בטיבו ובאיכותו, לעיתים רבות אף בעלויות גבוהות, תוך סיכון כספי ואישי של הלקוח ללא ידיעתו, תוך היעדר כיסוי לסיכונים משמעותיים - וכך מושגת המטרה ההפוכה.
לכן, כדי להשיג לך כיסוי ביטוחי מירבי ועל מנת להעניק לך ליווי מקצועי איכותי ובעל ערך לאורך כל חיי הפרויקט, החל משלב התכנון ועד לתום תקופת האחריות שלך - מומלץ וכדאי לעשות יותר.
זו הסיבה מדוע אנחנו נכנסים לעובייה של הקורה, יוצאים לשטח ומשתדלים לנתח ולבחון את הסיכונים המיוחדים בפרויקט ומהם הקשיים האמיתיים איתם מתמודד היזם או הקבלן.
רק כך ניתן להבין מה צריכה לכלול פוליסה כדי להעניק יריעת כיסוי רחבה במיוחד, ובדרך זו, הבנת הקשיים מלמדת אותנו איך להסיר מעליך משקל עודף של קשיים, טרדות ועלויות מיותרות.
כמה דוגמאות לקשיים איתם מתמודד היזם או הקבלן בנושא הביטוח:
1. חוסר ידע - פעמים רבות גם אנשי המקצוע המקיפים את הקבלן אינם מבינים בביטוח עבודות קבלניות בכלל ובביטוחים מורכבים יותר כמו ביטוח תמ"א 38 בפרט.
כך, יכול קבלן להתנהל שנים תחת ''מעטה אי ידיעת החוק והתקנות'' כאילו הכול בסדר - עד שחלילה הוא מסתבך בנזק או תביעה שאין להם פתרון ביטוחי עקב פוליסות חסרות.
2. בין הפטיש לסדן - טבעי שקבלן ירצה לזכות במכרז. אך במקרים רבים הוא צריך להגיש הצעת מחיר הבנויה על נתונים חסרים כמו עלויות הביטוח שנבחנות בדרך כלל לעומקן רק לאחר זכיה במכרז.
כשעלות פוליסת הביטוח נדרשת עפ"י תנאי המכרז גבוהה בהרבה מהמתוכנן - הקבלן מופתע. זאת ועוד.
במקרים רבים חברת הביטוח אינה מעוניינת כלל להנפיק פוליסת ביטוח קבלנים, ביטוח אחריות מקצועית או ביטוח חבות המוצר עפ"י דרישות המכרז.
3. מערכת לחצים - כאן הרשימה ארוכה ומגוונת. אחריות וחובה לבטח מגרש המיועד לבניה למרות שטרם החלו עבודות בשטח, יזם שנדרש ע״י משרד השיכון לביטוח פרויקט שטרם החל, חברת בניה שבנקים או גופי מימון אחרים לוחצים עליה לקיים מערך ביטוח רחב במיוחד שאיננו עולה בקנה אחד עם העלויות ו/ או תוכניות הביטוח הקיימות שלה.
4. מערך סיכונים - היעדר ראיית התמונה הכוללת מצד היזם או הקבלן, לגבי מערך הסיכונים המלא שמולו הוא מתמודד - מוביל לקבלת החלטות שגויה והערכת חסר לגבי חשיבות הביטוחים להם הוא זקוק.
5. דרישות מקדימות - קבלנים רבים אינם מודעים לצורך החיוני לבצע סקרי תיעוד למצבם של מבנים סמוכים לפרויקט כתנאי לכיסוי ביטוחי בגין נזק למבנים אלה כתוצאה מרעד והחלשת משען או תמך קרקע.
התוצאה - היעדר כיסוי ביטוח, מפח נפש ונזק כספי משמעותי.
6. דרישות מיגון. פעמים רבות דרישות מיגון המועלות על ידי חברות הביטוח אינן ישימות כלל, אולם הן מהוות תנאי לכיסוי הביטוחי ו/או כאמצעי מחייב להקלת הסיכונים, לרוב מבלי שהיזם או הקבלן יהיו ערים לדרישות ולמשמעות קיומן, ובמיוחד, למשקל האחריות המונחת על כתפיהם כתוצאה מאי קיומן.
7. תאונות, בטיחות והפן הפלילי. החוק מגדיר תקנות ונהלים מאד ברורים בנוגע לאמצעי הבטיחות הנדרשים באתר בניה, לסוגי הדרכות הבטיחות שיש לקיים ובאיזו תכיפות - ועוד.
אי קיומן של תקנות ונהלים אלה (גם מתוך חוסר ידיעה ולא מתוך כוונת תחילה או התעלמות) עלולה לחזור אליך כבומרנג בקרות אירוע ביטוחי ובמיוחד אירוע עם נפגעים.
אולם הבומרנג עשוי להיות כפול ומכופל אם יתברר שקיום הנהלים והתקנות מהווה תנאי לכישוי הפוליסה.
מידע חשוב עבורך
לצד הליווי הצמוד, כוורת המומחים העומדת לצידנו וניסיוננו הרב בטיפול במערך הביטוח המורכב הנידרש לאתר הבניה, ריכזנו עבורך מידע המציף מעט מהקשיים ודרכים אפשריות להסירם או לעקוף אותם.
זקוק לביטוח עבודות קבלניות?
צור קשר - 03-6951414
או שלח מייל- itzick@simon-ins.co.il
או מלא את הטופס ונחזור אליך בהקדם