top of page
English Logo
איציק סימון
חתום אמינות

תקופת התחזוקה בפוליסה הקבלנית – מתי היא תקפה (ומתי ממש לא)?

5 בפבר׳ 2025

תקופת התחזוקה בפוליסה הקבלנית – מתי היא תקפה (ומתי ממש לא)?


מאת: גנית מיכאלי


ביטוח עבודות קבלניות כולל לעתים קרובות גם כיסוי ביטוחי ל"תקופת תחזוקה" אחרי המסירה. מהי אותה "תקופת תחזוקה", מתי היא תקפה ומתי (ממש) לא? השאלות האלה לא נאמרות בחלל הריק והניסיון מלמד שקבלנים ויזמים רבים לא מבינים (באמת) מהי תקופת התחזוקה כמוגדר בפוליסה לביטוח עבודות קבלניות, ואלו כיסויים כלולים בה.

כפועל יוצא מכך, רבים מהם עלולים למצוא את עצמם ללא ביטוח ביום פקודה. 


במה דברים אמורים ומה הדין לגבי נזקים "מיוחדים" כמו נזקים שהתגלו בתקופת התחזוקה אבל שהאירוע המחולל שלהם היה בזמן הביצוע? על כל אלה ועוד, בקצרה, במאמר שלפניכם (כולל דוגמאות ממקרים שאירעו באמת).

תקופת התחזוקה בפוליסה הקבלנית – מתי היא תקפה (ומתי ממש לא)?

מהי תקופת התחזוקה בפוליסה לביטוח עבודות קבלניות?

ראשית עלינו להבין איך מוגדרת תקופת התחזוקה בפוליסה לביטוח עבודות קבלניות ומה בפועל "התפקיד שלה". התשובה המקוצרת היא שפוליסת עבודות קבלניות כוללת בד"כ תקופת תחזוקה של 12 או 24 חודשים, ושזהו כיסוי שנועד להתמודד עם אירועים ביטוחיים הקשורים בעבודות התחזוקה המתבצעות בפועל. קרי, אותן עבודות שמבוצעות על ידי עובדי הקבלן או קבלני המשנה לאחר המסירה של הפרויקט למזמין/לרוכשים/למשתמשים בשל תיקונים נדרשים, תלונות דיירים וכדומה.


למשל, אם עובד הקבלן נדרש להגיע למבנה שנמסר לטובת החלפת חלק מהאריחים בשביל הכניסה למבנה, הכיסוי בפוליסה הקבלנית מספק מענה לנזקי גוף שעלולים להיגרם לעובדים עצמם או לנזקי גוף ורכוש שייגרמו חלילה לצדדים שלישיים. אם, לדוגמה, במהלך העבודה אחד הדיירים הלך בסמוך לאזור התיקון ונתקל בכלי עבודה שהיה מונח שם וכתוצאה מזה נפל ונחבל, הכיסוי הביטוחי מכוח תקופת התחזוקה יכסה את תביעת הניזוק.


תמרור אזהרה! תקופת התחזוקה חייבת להיות מוגדרת ורשומה בצורה מפורשת בתוך הפוליסה. אם התקופה לא מצוינת ברשימת הפוליסה, לעתים המשמעות היא שהיא לא קיימת. וודאו מראש שהתקופה מופיעה ומוגדרת באופן ברור וזכרו - אין לקחת שום דבר כמובן מאליו. אם יש ספק – אין ספק.

הביטוח מתחיל בכניסת הפועלים ומפסיק ביציאתם

הכיסוי הביטוחי בתקופת התחזוקה תקף רק במהלך ביצוע עבודות תחזוקה בפועל. בסוכנות הביטוח שלנו אנו נוהגים להמחיש את זה ללקוחותינו כמעין "כפתור הפעלה" שעובר למצב "On" כשהעובדים נכנסים לאתר, ומתחלף למצב "Off" כשהאחרון יוצא.

יצוין שהכיסוי בתקופת התחזוקה חל ממועד סיום העבודות. בעת ביצוע מסירה חלקית הוא יחול לגבי אותם חלקים שנמסרו או שהחל בהם השימוש, בין אם מדובר בדירות, נכסים מסחריים, או עבודות תשתית.


נשאלת בצדק השאלה, מה לגבי נזקים שהתרחשו בזמן הבנייה והתגלו בתקופת התחזוקה. האם תיקונם כלול בתקופת התחזוקה? ראשית צריך להבין שאין ביטוח בגין ליקויי בנייה. הביטוח בתקופת התחזוקה אמור בעיקרון לכסות רק את נזקי הגוף והרכוש הנגרמים כתוצאה מביצוע עבודות התחזוקה.


אם נחזור לדוגמה מקודם, הכיסוי הביטוחי לא נועד למימון עלויות התיקון של שביל הגישה אלא רק את הנזקים שחלילה ייגרמו לעובדים או לצד שלישי בזמן ביצוע התיקון שלו. עם זאת, במקרים מסוימים יש גם כיסוי לעלות התיקון עצמו כאשר מתקיימים שני תנאים מצטברים:


1. הנזק אירע בתקופת ביצוע העבודות/תקופת ביטוח הפרויקט.

2. הנזק התגלה ב"תקופת התחזוקה".


במילים אחרות, אם התגלה נזק לאחר מסירת הפרויקט כשכבר נמצאים בתקופת התחזוקה. למשל, סדקים שמתברר בדיעבד שנוצרו בשל פיצוץ של צינור מים שלא זוהה בזמן הבנייה, והמים דלפו ממנו וגרמו לנזקים למבנה. ייתכן שזהו נזק פיזי שיוכר ככזה שאירע במהלך הבנייה.


מצבים כאלה הם נפוצים אבל חשוב לציין שגם במקרה קיומו של כיסוי ביטוחי ייתכנו השתתפויות עצמיות גבוהות מאוד. סכומים שעלולים לייתר את הפעלת הפוליסה משום שהם מתחילים ב-100,000 ₪  ואף מעבר לכך.  בפרויקטים מורכבים או גדולים כשהכיסוי הביטוחי כרוך במעורבות של מבטחי משנה מחו"ל, סכומי השתתפות העצמית עשויים לטפס אפילו ל-  250,000-500,000 ש"ח ואף יותר, תלוי במקרה ובהצעה הספציפית לביטוח.

הביטוח מתחיל בכניסת הפועלים ומפסיק ביציאתם

מה עושים כדי לבטח עבודות לאחר שתקופת התחזוקה פגה?

נתחיל מהבסיס – לא עושים שום עבודה בלי ביטוח. בענף הבנייה חוקי מרפי עובדים שעות נוספות וגם עובד שרק הגיע לחזק בורג במתלה מזגן עלול חלילה לאבד ריכוז וליפול למותו.

בהעדר ביטוח לעבודות התחזוקה עצמן, ניתן לפתור את הבעיה על ידי רכישת פוליסה לביטוח עבודות קבלניות קטנות (כמו פוליסה של קבלני שיפוצים). ככל שניתן, רצוי לרכוש, פוליסה שנתית בהתאם למחזור הרצוי לקבלן.

מה עושים כדי לבטח עבודות לאחר שתקופת התחזוקה פגה?

תקופת התחזוקה בפוליסה הקבלנית – מתי היא תקפה (ומתי ממש לא)?

לסיכום:

  1. הכיסוי בתקופת התחזוקה הינו לנזק כתוצאה מביצוען בלבד - תקופת התחזוקה חלה על נזקים שייגרמו כתוצאה מהעבודות ולא נוגעת בעלות התיקון עצמו.

  2. אין ביטוח לליקויי בנייה - אין בישראל ביטוח לליקויי בנייה ותקופת התחזוקה איננה פתרון לכך.

  3. הביטוח תקף בעת ביצוע העבודות בלבד - הביטוח "מופעל" רק בזמן שהעובדים נמצאים באתר לצורך ביצוע עבודות תחזוקה (ולא באופן רציף 24/7).

  4. אין קשר בין תקופת התחזוקה לאחריות ובדק מכוח חוק המכר - אין קשר בין "תקופת התחזוקה" כמוגדר בפוליסה לביטוח עבודות קבלניות  לאחריות הקבלן מכוח תקופות הבדק והאחריות לפי חוק המכר. אין כיסוי לעלות התיקונים עצמם. כך גם אין קורלציה בין תקופות הבדק למשך תקופת התחזוקה בפוליסה. בעוד שתקופת התחזוקה תקפה ל-12 או 24 חודשים, האחריות מכוח חוק המכר ותקנות הבניה מגיעה אפילו לכדי 20 שנה.

  5. יש היתכנות לכיסוי נזקים שהתגלו בתקופת התחזוקה ונגרמו בעת שלב ביצוע העבודות בפועל (בתקופת ביטוח הפרויקט) – במידה שיוכח שהנזק התגלה בתקופת התחזוקה אך נגרם בזמן הביצוע, ייתכן ויהיה כיסוי אך ייתכן גם שתהיה גם השתתפות עצמית משמעותית שתייתר הגשת תביעה.

  6. לא עושים כלום בלי ביטוח – בתום "תקופת התחזוקה" כמוגדר בפוליסה,  יש לוודא שכל עבודה המבוצעת באתר מבוטחת בפוליסת ביטוח עבודות קבלניות רלבנטית.


יש לכם שאלות נוספות? פנו אלינו ונשמח לענות.

תקופת התחזוקה בפוליסה הקבלנית – מתי היא תקפה (ומתי ממש לא)?
מסמכים

מאמרים נוספים שכדאי לקרוא

תקופת התחזוקה בפוליסה הקבלנית – מתי היא תקפה (ומתי ממש לא)?
bottom of page