פיצויים בסך 150 מיליון דולר (!!!) נפסקו בגין נפילת עגורן בסיאטל
מתוך כתבה שפורסמה במגזין WEEKENDER
מאת: איציק סימון
בית משפט בארה"ב קבע כי שלוש חברות ישלמו פיצויים בסך כ-150 מיליון דולרים למשפחות קורבנות בהתמוטטות קטלנית של עגורן בשנת 2019 בבניית פרויקט של גוגל בסיאטל. אירוע מצער בו נפצעו שלושה בני אדם ונהרגו ארבעה. ביניהם עובד רשות מקומית בן 71 וסטודנטית בת 19.
חבר המושבעים מצא כי החברות התרשלו בכך שהתעלמו מהוראות היצרן לפירוק המנוף על ידי הסרה של כמעט כל הפינים והשרוולים של המגדל בו-זמנית. חלוקת הפיצויים נקבעה באופן הבא: – 45% מהאשמה הוטלה על החברה שהייתה אחראית על ההקמה והפירוק של העגורן, 30% על קבלן המשנה של המנופים הניידים ו-25% על בעל העגורן.
לא רק בארה"ב
בישראל מוגדר עגורן צריח במספר הוראות חקיקה ובעיקר בתקנות הבטיחות בעבודה (עגורני צריח), התשכ"ז-1966 ובתקנות הבטיחות בעבודה (עגורנאים, מפעלי מכונות הרמה אחרות ואתתים), התשנ"ג-1992.
העגורנים בארץ מתנשאים לגובה של כ-30 מ' לפחות מעל לפני הקרקע ויכולים להגיע אף לרום של עשרות מ'. לעתים העגורן איננו מחובר לקרקע אלא למבנה ("מטפס") וגובהו עולה בהתאם להתקדמות הבנייה.
תאונות עגורנים מתרחשות, לצערנו, בתדירות רבה מדי באתרי הבנייה בישראל. במסגרת המאבק בתופעה נעשים צעדים רבים ובשנת 2021 אף הוקם לראשונה "איגוד חברות עגורני צריח" באיגוד לשכות המסחר.
לא מדובר בעניין של מה בכך אלא בצורך השעה. סקר שפורסם בתחילת 2020 על ידי המוסד לבטיחות ולגיהות מצא שכ-77% ממפעילי העגורנים בישראל היו לפחות פעם אחת במצב של "כמעט תאונה" ו-35% היו מעורבים בפועל בתאונות עבודה שבהן נפגע עובד. קישור למאמר
לצפייה או להורדת הדוח
חסר לך מידע בנושא ביטוח קבלנים או ביטוח עבודות קבלניות?
נשמח לעזור לך
צור קשר - 03-6951414
itzick@simon-ins.co.il -או שלח מייל
או מלא את הטופס ונחזור אליך בהקדם